Exclusief: Opening chauffeursschool de “Vrachtwagenpiloot” op zaterdag 24 september 2022 bij Van Dievel Transport te Mechelen


Bron: De Zondag 28/08/22:

 

Oudere chauffeurs kregen hun rijbewijs tijdens hun legerdienst maar ondertussen is de stap naar “vrachtwagenchauffeur” een heel traject geworden.

Van Dievel Transport is niet enkel een transportbedrijf maar ook een “coach” voor zijn chauffeurs en toekomstige chauffeurs.

Jobkaffee

2 maal per maand kan een kandidaat een bezoekje brengen aan het Van Dievel Jobkaffee.  Tijdens een eerste kennismaking leggen wij het bedrijf uit en in welke segmenten wij rijden (Benelux, CE,…).

Tijdens een eerste gesprek bepalen wij wat de chauffeur nog nodig heeft.  Dit kan gaan van rijbewijs B voor wie wij een heel traject opstellen naar een CE-chauffeur die enkel nog een klant specifieke training nodig heeft.

Iedereen kan deelnemen, een ervaren CE chauffeur, iemand met rijbewijs C of B, iemand met een CE rijbewijs  maar die nooit heeft gereden,…

Maatwerk

Van zodra Van Dievel Transport en een kandidaat zich engageren naar een eventuele samenwerking wordt een opleidingstraject op maat van de kandidaat uitgestippeld.

Voor de geïnteresseerde start met zijn traject maakt hij een testrit met een B-voertuig.  We laten we hem kennismaken met het beroep door mee te rijden met zijn toekomstige collega’s.  Tijdens deze ritten wordt de passie voor het vak aangewakkerd of wordt het duidelijk dat het geen job voor hen is.

Wij zijn een van de weinige bedrijven die in deze eerste stap investeert.

Van zodra de kandidaat “klaargestoomd” is wordt hij nog begeleid door peters, opleiders en mentoren.

Hij leert ook over de optimalisatie van de laatste technische snufjes die momenteel in de vrachtwagens staan (adaptive cruise control, eco & defensief rijden).

Doorgroeimogelijkheden

Geef de passie door… Soms wil een chauffeur meer zijn dan een chauffeur.  Bij Van Dievel Transport kan je als chauffeur nog doorgroeien tot;

“peter”: Deze laat de kandidaten het beroep zien, met hem kan je altijd meerijden.

“opleider”: Als opleider ben je een “train de trainer” .  Je geeft één op één les en advies, geeft het stuur over aan de student, geeft uitleg over de verkeerscode en volgt rijtechnisch alles op.

“mentor-trainer”: Deze geeft ook les, code 95, maakt evaluatieritten en zet de puntjes op de i zodat de chauffeur een perfect parcours aflegt.

Jobdag 24 september 2022

Tijdens de jobdag maak je kennis met alle facetten van het beroep.  Je toekomstige collega’s tonen je de kunsten van het laden en lossen.

Je eerste keer?  Wil je die eerste ervaring in de cockpit van een vrachtwagen meemaken, kom dan zeker langs en maak een ritje in onze truck simulator.

Je krijgt een parcours waar je je manouvers kan uitvoeren en je krijgt uitleg over de dode hoek, de tachograaf en het openen en sluiten van de bache van een oplegger.

Ook zal deze dag in het teken staan van de opening van onze chauffeursschool, genaamd “Vrachtwagenpiloot”

Kom dus zeker langs tijdens onze jobdag van 24 september, tussen 10 u en 14u (Schaliënhoevedreef 7, 2800 Mechelen).