Van Dievel: succesvolle opening school ‘de Vrachtwagenpiloot’


Bron: Transportmedia

Van Dievel heeft zijn opleidingsschool voor toekomstige chauffeurs ‘de Vrachtwagenpiloot’ officieel geopend. Het openingsweekend was een succes, want er werden 25 kandidaten gevonden.

“Het is geen gewone rijschool”, legt Louis De Wael (algemeen directeur van Van Dievel) uit, “Het is aangepast aan het beroep van vrachtwagenchauffeur en het curriculum is afgestemd op het profiel van de kandidaat, in samenwerking met de VDAB en CVO Crescendo. Sommige kandidaten worden al opgevolgd door de VDAB, anderen hebben een job en kunnen een zaterdagopleiding volgen bij CVO Crescendo, maar het is ook mogelijk om de opleiding bij Van Dievel te volgen. Na een eerste informatiesessie organiseren we een testsessie om te beoordelen of de kandidaat voldoende leercapaciteit en interesse voor het vak heeft. Vervolgens stellen we een opleidings- en certificeringsplan op en leert de toekomstige chauffeur defensief en ecologisch te rijden, boordsystemen zoals de cruisecontrol of de tachograaf correct te gebruiken en rijstijlparameters te bepalen. Tenslotte zijn er allerlei opleidingen, zoals Code95 of ladingzekering. Onze eigen mentoren staan in voor de opvolging van elke cursus, die in het Nederlands, Frans of Engels kan worden gegeven.

Deze begeleiding van de toekomstige chauffeur, ongeacht zijn of haar beginsituatie (werkloos of niet, met of zonder ervaring, enz.) is een primeur in België, aangezien de andere betrokken actoren zich allemaal tot een specifiek publiek richten. Het neemt dus bepaalde belemmeringen voor werkgelegenheid weg, maar andere blijven bestaan, aldus Louis De Wael, die in deze video uitleg geeft.

Bekijk hier het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=SNSsXGrrgI4